Everything about vajinismus zamanla geçer mi
Everything about vajinismus zamanla geçer mi
Blog Article
Diyaframı tahriş eden rüptüre bir ektopik gebelikten kaynaklanan kanın neden olabileceği omuz veya boyun ağrısı,
Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.
Dış gebeliğin nedeni kesim olarak bilinememektedir. Bazı durumlarda aşağıdaki sebepler, dış gebelik oluşumuna neden olabilir. Bu durumlar şunlardır;
Metotreksat maddesi enjeksiyon propertyımı ile verilir ve gebelik dokusundaki büyümeyi engelleyerek durdurur ve ardından düşük oluşmasını sağlayarak gebelik sonlanır.
Seher Doktorum keseyi görmesine rağGuys dış gebelik dedi kürtaj oldum daha sonrasında iç kanamam oldu ve dış gebelik ameliyatı oldum beta değerim kanamadan sonra iki katı yükselmedi.
Dış gebelik belirtileri bazen hamilelik belirtileriyle karıştırılabilir. Ancak dış gebelikte yaşanan bazı semptomlar normal gebelikte görülenlerden farklıdır. Dış gebelik alt karın ağrısı, vajinal kanama gibi belirtilerle anlaşılabilir. Döllenmiş yumurta rahim dışında yerleştiğinde rahimdeki normal gebelikte olduğu gibi hCG üretimi gerçekleşir.
Karın Ağrısı: Dış gebelik, karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olabilir. Bu ağrı genellikle bir tarafta yoğunlaşır ve zamanla artabilir.
Bireyin gösterdiği belirti ve semptomlar esasen kanın nerede toplandığına ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlıdır.
Kanama bazen hafif lekelenme şeklinde başlayabilir ve daha sonra daha yoğun hale gelebilir. Bununla birlikte herhangi bir düzensiz vajinal kanama durumu dış gebelik gibi ciddi bir sağlık sorununa işaret edebileceğinden doktora danışılması önemlidir.
Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi adıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.
Dış gebelik, Ayrıntılar Burada erken teşhis ve tedavi edildiğinde genellikle komplikasyonsuz iyileşme sağlar. Ancak sonraki gebeliklerde gebeliğin normal olmasını etkileyebilir ve bazen infertiliteye yani kısırlığa neden olabilir.
Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.
Bazı kadınlar, hamileliğin erken belirtileriyle karıştırılabilecek mide bulantısı ve kusma yaşarlar.
Enflamasyon veya enfeksiyon: Belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve ektopik gebelik riskinizi artırabilir.